Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Lag dine egne extensions (3 steg)


Kategori: Gjør det selv // 23.03.2017 kl.13:45 // 8 kommentarer


Hair extensions er dyrt. Syntetiske parykker er billige. Så å kjøpe en billig parykk og sy den om til et fullt sett med extensions, kan man spare en god del penger på. Her følger en enkel guide.

DU TRENGER:

En parykk ( her )
Clips ( her )
saks
nål
tråd.
 


STEG 01

Vreng parykken slik at innsiden kommer ut og du lett kan se hvor remsene med hår er festet.

STEG 02
Klipp bort stoffet imellom remsene.
Har du gjort dette på riktig måte skal du nå ha en håndfull remser som ser ut som på bildet ovenfor. Synes du de er litt tynne, kan du sy to stk oppå hverandre.
 STEG 03
Sy en clips i hver ende av extensionet.Èn i venstre hjørne og en i høre, som vist ovenfor.

(Dere får bare unnskylde rotet. Jeg har ti tommeltotter og er elendig på håndarbeid).

Dine extensions er ferdig, og du kan nå feste dem i håret på samme måte som du ville gjort med extensions du har kjøpt på nett eller hos frisøren. Husk bare at de er syntetiske og derfor ikke tåler varme fra krøll / rettetang.

 

//affiliate


8 kommentarerWanties


Kategori: Jessica liker // 14.03.2017 kl.15:35 // Ingen kommentarer


123
ØVRE RAD:   | rosa skjørt | rosa jakke | øredobber |
NEDRE RAD: | bukse | jakke | rosa jakke |

Metalliske farger er så fint! Det er når jeg ser klær som dette at jeg tenker det er like greit jeg ikke er topplisteblogger. Hadde jeg hatt en månedtlig inntekt på hundre-og-noe-tusen, kunne jeg fort endt opp med å kjøpe så mye klær at det ikke hadde vært plass til meg i leiligheten, nemlig... ;)

 


0 kommentarerAll energien, ingen av kaloriene


Kategori: Jessica liker // 14.03.2017 kl.12:10 // Ingen kommentarer


Energidrikker er en av mine absolutte nødvendigheter for å komme meg gjennom dagen. Jeg fungerer rett og slett ikke uten. På samme måte som at mange er avhengig av en kopp eller to med kaffe for å starte morgenen, er jeg avhengig av en energidrikk i løpet av dagen for å holde fokus.Ekstra fint er det at man kan få kalorifrie energidrikker. De gir all energien, men ingen av kaloriene. Dermed kan jeg få min daglige koffeindose, uten å bekymre meg for å gå opp i vekt.Mange sukkerfrie produkter har det med å smake som en døllere smak av originalen, men det synes jeg ikke disse to ovenfor gjør. Spesielt den røde, ultra red, med en smak av bringebærdrops, synes jeg er utrolig god!


0 kommentarer9 påstander alle veganere får høre


Kategori: dyr og miljø // 09.03.2017 kl.14:11 // 13 kommentarer"Veganer er et gammelt indianerord for dårlig jeger".
FLEIP. Ordet veganer stammer fra det engelske vegan, som igjen stammer fra det noe lengre ordet vegetarian. Ordet vegetarian stammer fra det latinske vegetus, som betyr frisk. Dette har altså ingenting med indianerspråk å gjøre.

 

"Veganisme er noe new age dritt"
FLEIP. Vi mennesker kan ikke fordøye store mengder rått kjøtt, og vi mangler evnene til å fange et byttedyr til fots, klørne og kjevene til å holde det fast og rive det opp. Derfor er vi fullstendig avhengig av skarpe redskaper til å skjære med, og en måte å varmebehandle kjøttstykkene på. Før mennesket oppfant ilden og forsto hvordan vi kunne bruke redskaper til å drepe dyr med, spiste vi det de fant på bakken. Bær, nedfallsfrukt og tilsvarende. Mennesket nedstammer dessuten fra apene, som stort sett er veganere. Frukt og grønt har alltid vært en naturlig del av vårt kosthold, selv før vi begynte å spise kjøtt.


"Bare dumme mennesker er veganere /vegetarianere".

FLEIP. Noen av historiens mest innflytelsesrike mennesker levde / lever et kosthold fritt for kjøtt. Av slike navn kan nevnes Mary Shelley, Clara Barton, Coretta Scott King, Jane Goodall, Louisa May Alcott, Brigitte Bardot, Susan B. Anthony, Rosa Parks, Albert Einstein, Martin Luther King, Platon, Gandhi, Voltaire, Leonardo Da Vinci, Dalai Lama og Socrates. Av Hollywoodkjendiser kan nevnes Johnny Depp, Christian Bale, Miley Cyrus, Leonardo DiCaprio, Bill Clinton, Jason Mraz, Alanis Morisette, Pamela Anderson, Russell Brand, Vanilla Ice, Natalie Portman, Carrie Underwood, Emily Deschanel, Leona Lewis, Jared Leto, Ariana Grande, Olivia Wilde, Mayim Bialik."Kroppen vår trenger kjøtt"

FLEIP. Kroppen vår trenger salt og proteiner, som blant annet finnes i kjøtt.


"Hvis vi slutter å spise kjøtt kommer dyrene til å dø ut"
FAKTA. De dyrene vi i dag spiser, såkalte "matdyr" som gris, ku og sau, er alet opp utelukkende med det formål å bli spist. Hvor mange dyr som fødes og ales opp per år avhenger av etterspørselen fra kjøtt - og meierimarkedet. Om etterspørselen synker, trengs ikke like mange dyr ales opp. Stiger etterspørselen, trengs flere. Dersom alle sluttet å spise kjøtt og meieriprodukter, ville det ikke lenger være behov for å alle opp neste generasjon matdyr, og de ville dø ut. Likevel tror jeg vi alle kan enes om at det er bedre å aldri bli født, enn å bli født bare for å holdes innesperret på et begrenset område til man er klar til å drepes.

"Det er ikke bra for miljøet å ikke spise kjøtt"

Fleip. Det er faktisk veldig bra for miljøet og planeten om vi slutter å spise kjøtt. Å ale opp matdyr krever enorme mengder med både vann, fôr og landareal, og som resultat av dette sliter fattige deler av verden med lite vann og mat. Regnskogene kuttes ned for å bli mark hvor man kan dyrke de enorme mengdene med fôr som kreves for å holde matdyrene i live. Etterspørselen etter kjøtt er i dag et globalt problem, da etterspørselen etter kjøtt øker samtidig som landarealene tilgjengelig bare minker. Avtar ikke etterspørselen voldsomt i løpet av de neste årene, vil vi måtte spise klonede kjøttstykker i fremtiden, rett og slett fordi det ikke finnes nok landareal til å ale opp dyr i det tempoet etterspørselen krever.

"Du kan ikke sammenligne dyr med mennesker".
Fleip. De aller fleste av oss er oppvokst på speciesisme, eller artsdiskriminering, som det også kalles. Dette er ideologien om at vi mennesker er høyere hevet, og mye mer verdifulle, enn alle andre arter på jorden, og at det derfor er vår rett å bruke dem som vi lyster, enten det er til mat, slavearbeid eller underholdningsobjekter. Speciesisme er kategorisert som en religiøs tro, og har sitt opphav i troen på at Gud skapte mennesket i sitt bilde og ga oss dyrene som mat. Det finnes imidlertid ingen håndfaste beviser som bekrefter denne teorien. Vi mennesker utviklet oss fra apene og er, i likhet med de dyrene vi spiser, også et pattedyr per definisjon. Tidligere mente man at dyr var tanketomme individer som kun handlet på innstinkter, men jo mer man forsker på dette, jo mer lærer vi at dyrene er intelligente individer som både tenker, drømmer, føler og forstår. Forskning har blant annet avdekket at griser er smartere enn hunder, og forskning på kuer har avdekket at kuer har bestevenner. Flere dyr har egne kallenavn på hverandre, og språk de kommuniserer på, akkurat slik som vi mennesker. Forskning viser at ulver kommuniserer via ansiktsutrykk, akkurat som oss mennesker, at blekkspruter kan løse avanserte oppgaver og flere forskere mener at delfiner er mye mer emosjonelt utviklet enn oss mennesker. Jo mer vi lærer om forskjellige dyr og fisk, og jo mer vi forsker på dem, jo mer lærer vi at de er som oss. At de er intelligente individer med følelser, minner, tanker, frykter, gleder, språk og emosjonelle bånd. Så jo, man kan sammenligne dyr med mennesker.


Denne lille sjarmøren er smartere enn menneskets beste venn.

"I Norge blir dyrene avlivet humant"

Fleip. Det finnes ingen human måte å drepe noen som ikke ønsker å dø på. Dersom du tror noe er humant, kan du spørre deg selv om du ville være komfortabel med at noen du er glad i ble drept på samme måte. Nei? Tenkte meg det.

"Jakt er nødvendig"

Fleip. Planter og gress blir spist av planteeterne. Planteetere blir spist av rovdyr. Dette er det vi kaller økosystemet, eller den naturlige balansen. Vi mennesker jakter som regel på de store planteeterne, som elg, hjort og rådyr. Når vi begynner å ta av det som er rovdyrenes mat, blir det også mindre mat igjen til skogens rovdyr, hvilket resulterer i at blir gående sultne, noe som igjen fører til at de driver stadig lengre bort fra skogene og inn i byggefeltene våre for å finne mat i søppelkasser eller lette byttedyr, som for eksempel sau, høner, katter o.l. Hadde vi latt naturen ordne opp selv, ville det vært nok planteetere til å holde rovdyrene mette, og vi ville sluppet svære oppslag i mediene med ulver som har vært og spist sau eller katter som har blitt tatt av rev. Rovdyr skyr som regel mennesker, og det er dermed ikke naturlig for dem å komme så nære oss, men de blir tvunget, grunnet mangel på mat i skogen.

 


KILDER: delfiner kommuniserer via språk, delfiner gir seg selv (og andre) navnkuer har bestevenner, ulver kommuniserer via ansiktsutrykk, griser er smartere enn hunder og sjimpanser, Speciesisme har rot i Abrahamittisk religion (kristendom m.fl.), Av hensyn til innleggets lengde kommer jeg ikke til å liste opp alle. Spør i kommentarfeltet om det er noe spesifikt dere ønsker kilder på.


13 kommentarerKjære unge, gravide jente...


Kategori: tanker // 08.03.2017 kl.19:04 // Ingen kommentarer


Ei seksten år gammel jente blir gravid.
Hun er for ung til å ha barn, sier folk.

Ei seksten år gammel gravid jente tar abort.
Barnemorder, kaller de henne.

Ei seksten år gammel jente velger å adoptere bort sitt nyfødte barn.
"Hvor hjerteløs er ikke hun, som kan gi fra seg sitt eget barn?", tenker folk.

Ei seksten år gammel gravid jente beholder barnet.
"Hvordan skal du forsørge ungen?", spør de.

En seksten år gammel nybakt mamma ammer barnet offentlig.
"Kan du ikke dekke deg til?", tenker folk oppgitt.

En seksten år gammel nybakt mamma mater barnet med morsmelkerstatning og flaske.
"Bare enda en dum pyntedukke - alt for redd for puppene sine til å amme", sukker de oppgitt.

En seksten år gammel mamma lever på pengestøtte.
"Jævla snylter", sier folk.

En seksten år gammel mamma skaffer seg en jobb og tjener egne penger.
"Se på hun, som bare jobber og jobber og ikke tar seg tid til barnet!", hvisker de bak ryggen hennes.

En seksten år gammel mor slutter å tilbringe tid med vennene sine.
"Fy, som hun har forandret seg etter at hun fikk barn!", sier folk.

En seksten år gammel mor opprettholder kontakten med vennene sine.
"Hun der gjør ikke annet enn å feste", hevdes det.

En seksten år gammel mor lar ikke barnets mentalt ustabile far treffe sitt barn.
"For ei drittkjerring! Han har rettigheter, han også!", sier folk.

En seksten år gammel mor lar barnets mentalt ustabile far få tilbringe tid med barnet.
"Herregud, så uansvarlig av henne!", fnyser de.

En ung mor gir barnet sitt søppelmat.
"Hun bryr seg ikke om barnets helse", tenker folk.

En ung mor gir barnet sitt grønnsaker og frukt.
"Stakkars unge som har en sånn kostholdsnazi til mamma", tenker de.


Kjære unge, gravide jente. Du som er seksten år gammel, litt yngre, eller kanskje et par år eldre. Du som bekymrer deg for hva du skal gjøre videre. Hvordan du skal oppdra barnet, og om du i det hele tatt skal beholde det. Du som er livredd for hva andre vil tenke, mene og si. Kjære unge, gravide, fortvilte, redde, sårbare, forvirrede, stressede, emosjonelle jente som befinner deg i en situasjon som kom brått og uventet. Vær sterk og ta det valget som føles riktig for deg, enten det er å abortere, adoptere bort, eller beholde. Ikke la andre mennesker tvinge på deg et valg som føles galt. Ikke la andre mennesker fortelle deg hva som er rett for deg, verken når det gjelder svangerskapet, eller når det gjelder oppfostring av barnet.

Lytt til deg selv først, ikke la deg presse, men vær heller ikke redd for å be dine nærmeste om hjelp - verken fysisk eller psykisk. Sett pris på det teamet du har rundt deg av venner og familie, bruk dem for det de er verd, og drit i alle andre. Drit i mennesker som ikke kjenner deg, men som gjerne skal ut og mene noe likevel. For sannheten er at mennesker vil alltid mene noe. De vil alltid dømme, og snakke dritt. De vil alltid baksnakke, anta det verste, og stille seg kritiske. Det er slik vi er, vi mennesker. Men det betyr ikke nødvendigvis at det de sier er rett. Det betyr ikke at de kunne gjort det bedre selv.

Det finnes enkelte kamper man ikke kan vinne, uansett hvor sterk man er, eller hvor hardt man prøver. Kampen mot fordommene er en slik kamp. Det beste man kan gjøre, er å ignorere dem og vite at det sier mer om disse menneskene, enn om deg .

 

* Innlegget ovenfor ble først publisert 02.02.17 på min gamle blogg, hvor det fikk 16 kommentarer og 953 delinger på facebook.
Da nevnte blogg er lagt til sletting, har jeg valgt å publisere innlegget på nytt her på min nye blogg.


0 kommentarerDu vet du begynner å bli voksen når...


Kategori: Jessica liker // 06.03.2017 kl.20:22 // 7 kommentarer


Du vet du begynner å bli voksen når du synes det er kjempestas å finne sokker på salg.Her om dagen tipset min kjære meg om at man får en tipakning med hvite ankelsokker til en femtilapp på europris. Nå deler jeg tipset videre med dere. Sokker er kanskje det dølleste man kan blogge om - spesielt om de bare er helt hvite, plaine ankelsokker, men jammen er de kjekke å ha, for jammen forsvinner de fort! Etter en viss alder er det å klare å hindre sokkene i å bli single nærmest et tegn på suksess. Dere tror jeg tuller, men bare vent og se! ;)

Da jeg attpåtil fant en trepack med neonfargede sokker i gul, rosa og grønn, er det nesten flaut hvor opprømt jeg ble. Neonfargede sokker, dere!


7 kommentarerOm Jessica


Kategori: Personlig // 04.03.2017 kl.11:33 // Ingen kommentarer


SONY DSC

Hei og velkommen til bloggen! Mitt navn er Jessica Baliciel. Jeg er tjueseks år gammel og eier av bloggen du i nåværende stund leser. For tiden er jeg bosatt med fire katter og en hund i Gol, en liten bygd omtrentlig to timers kjøretur fra Oslo. På tjueseksårsdagen min, den tjuefjerde september 2016, ble jeg kjent med mannen som kort tid senere ble kjæresten min. Nyttårsaften noen måneder senere, 01.01.17, forlovet vi oss.

Hvorfor blogger jeg?
Jeg har alltid vært glad i å skrive, og å dele mine tanker og meninger med omverden. På denne bloggen vil du finne blogginnlegg om klær, sminke, sko og tilbehør, forskjellige gjør det selv-prosjekter og skjønnhetstips.  Jeg vil også gi mine lesere et innblikk i livet mitt, gjennom tanker, meninger, bilder og historier fra hverdagen min.


0 kommentarer


Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits