Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Nå har jeg et dilemma


Kategori: dyr og miljø // 20.06.2017 kl.19:30 // 3 kommentarer


God kveld i stuen! Jeg kjenner at jeg egentlig ikke har lyst til å logge inn her engang etter det enkelte lirte av seg i forrige kommentarfelt. Kall meg gjerne hårsår, men jeg mener bestemt på at dette med å si seg uenig med noen må kunne gå begge veier. Skriver jeg et innlegg og du sier deg uenig - helt ok. Åpenbart fungerer ikke dette andre veien - altså jeg kan ikke respondere på en kommentar og si meg uenig i den - fordi da er det angivelig å "gå i forsvar". Kjenner jeg blir provosert bare av å ta opp saken, så da velger jeg heller å klappe kjeften godt igjen om det temaet, og notere meg bak øret at kommentarer ikke skal svares på. Begynner nå å forstå hvorfor så mange bloggere velger å stenge kommentarfeltet.For all del, det var mange hyggelige tilbakemeldinger også, som jeg selvfølgelig setter veldig stor pris på, men det blir gjerne til at man vier de negative litt ekstra oppmerksomhet fordi man føler seg urettferdig eller nedlatende / stygt behandlet.

Ellers kan det være på sin plass å nevne at jeg har laget meg ny blogg. "Igjen?", tenker du kanskje. Ja, igjen. Denne gangen er det imidlertid en blogg for mine engelskspråklige lesere, og hele poenget var i utgangspunktet å ha to blogger. En norsk, og en engelsk.

Dilemmaet da er selvfølgelig at jeg mangler motivasjon til å i det hele tatt logge inn her, samtidig som jeg absolutt ikke ønsker å slette den.

Forslag til hva jeg kan gjøre mottas med takk (selv om jeg ikke kan respondere, fordi jeg ikke vil ha på meg at jeg 'går i forsvarsmodus'.. Haha..). Frem til jeg eventuelt finner på noe lurt, kan de av dere som ønsker å følge den andre bloggen sende meg en melding på facebook, enten via profilen (facebook.com/waldorfen) eller facebooksiden til bloggen (jessicabalici.blogg.no), eller rett og slett bare en god, gammeldags e-post (eller snap).
 


3 kommentarerNå vil partiene bestemme hva du skal spise!


Kategori: dyr og miljø // 20.05.2017 kl.18:57 // 11 kommentarer


En artikkel publisert av Nettavisen på facebook forteller meg i dag at Miljøpartiet De Grønne ønsker å innføre konseptet "kjøttfrie dager" i norske kantiner. Èn dag i uken vil det altså ikke være mulig verken å servere eller kjøpe kjøttprodukter i kantinene, dersom partiet får viljen sin.


FOTO: EPICURIOUS.COM | Du kommer ikke til å dø hvis du trapper ned på denne!

Personlig synes jeg dette er et godt forslag. Kommentarfeltet under artikkelen røper imidlertid at majoriteten av befolkningen er sterkt uenig. Kommentarfeltet gir meg også en god pekepinn på hvorfor det bare synes å gå nedover med folkeskikken, respekten og empatien her i landet, mens mobbing blir stadig mer utbredt.

"Er det noen som kan ta en mentalundersøkelse på den gjengen? Det er jo noe alvorlig galt med dem?", skriver èn. "De er fanken meg ikke riktig kloke", mener en annen. "Fatter ikke at så mange duster klarer å samles i ett parti" skriver en tredje. Dette er bare tre av veldig mange kommentarer. Partiet blir også i samtlige kommentarer sammenlignet med nazister. 

Man trenger altså ikke annet enn å foreslå en nedtrapping av folks kjøttforbruk med èn dag i uken før skjellsord og nedlatende kommentarer om mental helse / intelligens hagler. Istedenfor å argumentere voksent og saklig imot og fortelle hvorfor de ikke liker forslaget, velger opptil flere voksne mennesker 40+ å ty til sjikane og hån.


Selv liker jeg som nevnt forslaget. Mye fordi jeg har satt meg inn i de tingene jeg uttaler meg om. Kjøttindustrien er en av de  industriene som på verdensbasis er aller mest ødeleggende for planeten vår. Mengden med areal og ikke minst vann det trengs for å dyrke frem fôret våre matdyr spiser, er en direkte årsak til at det hugges ned stadig mer regnskog, og at enkelte deler av verden lever i konstant fattigdom med lite tilgang på mat og vann.


Vårt enorme kjøttforbruk har også ført til et annet problem: plass. Det er ikke lenger nok areal tilgjengelig på planeten til å ale opp alle dyrene som trengs for å mette den stadig stigende kjøttetterspørselen. Dette har ført til at det flere steder i verden i dag selges klonede kjøttstykker.

Vi er nødt til å få ned kjøttetterspørselen på en eller annen måte, det har kloke hoder forstått, og derfor arbeides det også med å få vegetar / veganske alternativer opp og frem. Aldri tidligere har informasjonen om dyrs lidelser i kjøttindstrien, og de negative konsekvensene et høyt kjøttforbruk har på kroppen, vært mer tilgjengelige. Aldri tidligere har kjøttfri hamburger i det hele tatt vært aktuelt hos fastfoodkjeder og bensinstasjoner. Nå innføres det, sakte men sikkert, i håp om å få etterspørselen etter kjøtt til å synke.

For deg som enkeltperson betyr ikke èn kjøttfri dag i uken noe som helst. På verdensbasis, om alle mennesker hadde minst èn kjøttfri dag i uken, kunne det bety en enorm, utelukkende positiv, forskjell. Det er på tide vi slutter å være så - unnskyld utrykket - jævla egoistiske, og begynner å tenke litt på miljøet og fremtiden vår.

 Om du har litt tid til overs en dag du sitter der med dagens hamburger, vil jeg dessuten anbefale deg å slå på netflix og se dokumentaren Cowspiracy. Den vil du lære interessante ting av. For å overtale deg litt ekstra kan jeg slenge på følgende artige faktaopplysning: Leonardo DiCaprio har medvirket i produksjonen av nevnte dokumentar (dog bak, ikke foran, kamera).


11 kommentarerJeg viser dere musa mi!


Kategori: dyr og miljø // 19.05.2017 kl.19:05 // Én kommentar


I går kveld, rett før jeg skulle legge meg, la jeg merke til en liten mus på stuegulvet. Den satt så fredelig og vasket seg, men pilte fort under sofaen da jeg kom for å jage den ut. Mus er kjent for å forårsake mye skade i norske hjem så vel som å formere seg voldsomt raskt, så dere kan tro jeg fikk hetta da den løp inn på datarommet.Jeg er sterk motstander av å drepe dyr, så fra klokken 23:50 og frem til 03:00 forsøkte jeg å fange ham på egenhånd, før jeg til slutt måtte gi opp og gå og legge meg.Med god hjelp fra min kjære mann fikk jeg i kveld fanget den lille gnageren i en plastboks, og tatt ham med ut. Jeg valgte å slippe ham fri et godt stykke hjemmefra, omringet av gress og steiner. Han fant seg fort en liten hule å gjemme seg i.

Jeg håper det kommer en dag hvor mennesker begynner å verdsette dyrs liv nok til å ta den ekstra tiden og energien til å fange slike små inntrengere på en human måte, slippe dem ut og la dem få lov å leve, fremfor å alltid tenke på den kjappeste og mest effektive måten å kvitte seg med dem på. Alle beboere av vår flotte planet har rett til å få leve - uansett hvor små eller store de er.


1 kommentarKjenn din fiende


Kategori: dyr og miljø // 06.05.2017 kl.13:50 // 10 kommentarer


Jeg har lenge hatt lyst til å dele mine tanker om innvandring. Da spørsmålet dukket opp i en spørsmålrunde jeg hadde for en tid tilbake, bestemte jeg meg for at nå var det på tide å faktisk gjøre det.

Jeg kan starte med å fortelle at der jeg kommer fra, er det fryktelig mange utlendinger. Mitt aller første møte med noe utenlandsk var faktisk min egen farfar. Farmor pratet norsk, men farfar nektet. Den dagen han døde kunne han fremdeles bare ett norsk ord: hest.

Jeg har også hatt utlendinger i klassen min helt siden barneskolen. Allerede i førsteklasse hadde vi en hjelpelærer fra Taiwan. I senere år fikk vi elever fra Sverige og Island. Vi hadde ei jente i klassen som var halvt Marokkansk. På videregående kom jeg i klasse med ei muslimsk jente fra Somalia. Hun ble en av mine aller beste venninner. Hun, og ei jente som var halvt spansk. Vi hadde klassekamerater fra Burma og fra Polen. Jeg har hatt venner med opprinnelse fra Lithauen, Polen, Israel, Bulgaria, Chile, Spania, Sverige, Italia, Bosnia, m.fl.


ILLUSTRASJONSFOTO: SMILESONWHEELS.COM.


Det gjør meg vondt når jeg hører mennesker jeg har blitt kjent med de siste 2-6 årene fortelle meg at de er motstandere av innvandring og ønsker full stopp. At mennesker av utenlandsk opprinnelse ikke har noe i Norge å gjøre. At de har kommet for å spre kvalme. Voldta, deale narkotika, stjele og sloss. At de ikke gjør annet enn å gå på NAV og snylte.

Jeg forstår godt at det er lett å sitte på sin høye hest og dømme andre mennesker. Mennesker med en annen hudfarge eller religion. Mennesker som snakker et annet språk, som ikke kan norsk, eller som kanskje sliter med å uttale ordene riktig. Mennesker som ikke spiser det vi spiser, eller som kler seg på en måte man ikke forventer av "ekte nordmenn". Men før du retter dine dømmende fingre mot alle som ikke er som deg; kom deg ut og bli kjent med dem. Det at du har blitt stoppet av en tigger på gata, gir deg ikke grunnlag for å si at ALLE utlendinger er pakk som bare vil ha pengene dine. Det at du har lest i avisen om en utlending som har voldtatt eller havnet i slosskamp, gir deg ikke grunnlag for å hevde at ALLE utlendinger er voldtektsmenn eller ute etter å starte bråk. Utlendinger er like forskjellige som deg og meg. De er ikke alle den samme personen. De aller, aller fleste, er veldig, veldig hyggelige mennesker. 

Jeg er ikke motstander av innvandring, men jeg synes heller ikke vi skal ønske alt og alle velkommen til landet. Alt med måte, som det så pent heter.


Jeg synes vi burde stille strengere krav til hvem som får oppholdstillatelse i landet. Gjøre research, og nekte mennesker opphold dersom de tidligere har begått alvorlige lovbrudd i sitt hjemland. 

Innvandrere som begår alvorlige lovbrudd mens de oppholder seg i Norge bør sendes tilbake til sitt hjemland og nektes å komme tilbake til Norge. Dette gjelder uansett hvor lenge de har vært her, og hvor godt integrert de er. 

Asylsøkere /innvandrere / flyktninger som under sitt opphold ikke viser tegn til å ville integreres (lære språket, bli kjent med nordmenn etc) bør sendes ut.

Asylsøkere / flyktninger som under sitt opphold viser tegn til å ville integreres (lære språket, bli kjent med nordmenn etc) bør få bli, selv om det kanskje, i tiden mens de har oppholdt seg her, har blitt trygt for dem å "dra hjem igjen".

 


 Helt til slutt vil jeg bare komme med en artig liten faktaopplysning til de av dere som jevnlig klandrer innvandrere / utlendinger for at vi i Norge "ikke har råd" til en bedre eldreomsorg;

den norske stat gir årlig et beløp på om lag 50 millioner kroner av det norske folks skattepenger i støtte til pelsnæringen. Pelsnæringen er industrien som aler opp pelsdyr som rev og mink på pelsfarmer for så å rive av dyrene pelsen og selge den til blodpris. Ønsker DU en bedre eldreomsorg her i landet bør DU starte med å skrive under på den årlige underskriftskampanjen om at du ønsker pelsnæringen avviklet.
Alle mennesker, uansett hvilket land de kommer fra, har rett på trygghet. Det er en menneskerett. Derimot er det ingen menneskerett, ei heller en nødvendighet, å eie en minkpels. 

Det handler om å kjenne sin fiende, og å sette ham på plass.  Asylsøkere og innvandrere er ikke 'fienden'. Fienden er idioten som sitter med ansvaret for å forvalte det norske folks skattepenger på en fornuftig måte som gagner alle, og som år etter år bestemmer at det er viktigere å holde pelsfarmene i drift enn å sikre at folket har et verdig liv.


10 kommentarer9 påstander alle veganere får høre


Kategori: dyr og miljø // 09.03.2017 kl.14:11 // 13 kommentarer"Veganer er et gammelt indianerord for dårlig jeger".
FLEIP. Ordet veganer stammer fra det engelske vegan, som igjen stammer fra det noe lengre ordet vegetarian. Ordet vegetarian stammer fra det latinske vegetus, som betyr frisk. Dette har altså ingenting med indianerspråk å gjøre.

 

"Veganisme er noe new age dritt"
FLEIP. Vi mennesker kan ikke fordøye store mengder rått kjøtt, og vi mangler evnene til å fange et byttedyr til fots, klørne og kjevene til å holde det fast og rive det opp. Derfor er vi fullstendig avhengig av skarpe redskaper til å skjære med, og en måte å varmebehandle kjøttstykkene på. Før mennesket oppfant ilden og forsto hvordan vi kunne bruke redskaper til å drepe dyr med, spiste vi det de fant på bakken. Bær, nedfallsfrukt og tilsvarende. Mennesket nedstammer dessuten fra apene, som stort sett er veganere. Frukt og grønt har alltid vært en naturlig del av vårt kosthold, selv før vi begynte å spise kjøtt.


"Bare dumme mennesker er veganere /vegetarianere".

FLEIP. Noen av historiens mest innflytelsesrike mennesker levde / lever et kosthold fritt for kjøtt. Av slike navn kan nevnes Mary Shelley, Clara Barton, Coretta Scott King, Jane Goodall, Louisa May Alcott, Brigitte Bardot, Susan B. Anthony, Rosa Parks, Albert Einstein, Martin Luther King, Platon, Gandhi, Voltaire, Leonardo Da Vinci, Dalai Lama og Socrates. Av Hollywoodkjendiser kan nevnes Johnny Depp, Christian Bale, Miley Cyrus, Leonardo DiCaprio, Bill Clinton, Jason Mraz, Alanis Morisette, Pamela Anderson, Russell Brand, Vanilla Ice, Natalie Portman, Carrie Underwood, Emily Deschanel, Leona Lewis, Jared Leto, Ariana Grande, Olivia Wilde, Mayim Bialik."Kroppen vår trenger kjøtt"

FLEIP. Kroppen vår trenger salt og proteiner, som blant annet finnes i kjøtt.


"Hvis vi slutter å spise kjøtt kommer dyrene til å dø ut"
FAKTA. De dyrene vi i dag spiser, såkalte "matdyr" som gris, ku og sau, er alet opp utelukkende med det formål å bli spist. Hvor mange dyr som fødes og ales opp per år avhenger av etterspørselen fra kjøtt - og meierimarkedet. Om etterspørselen synker, trengs ikke like mange dyr ales opp. Stiger etterspørselen, trengs flere. Dersom alle sluttet å spise kjøtt og meieriprodukter, ville det ikke lenger være behov for å alle opp neste generasjon matdyr, og de ville dø ut. Likevel tror jeg vi alle kan enes om at det er bedre å aldri bli født, enn å bli født bare for å holdes innesperret på et begrenset område til man er klar til å drepes.

"Det er ikke bra for miljøet å ikke spise kjøtt"

Fleip. Det er faktisk veldig bra for miljøet og planeten om vi slutter å spise kjøtt. Å ale opp matdyr krever enorme mengder med både vann, fôr og landareal, og som resultat av dette sliter fattige deler av verden med lite vann og mat. Regnskogene kuttes ned for å bli mark hvor man kan dyrke de enorme mengdene med fôr som kreves for å holde matdyrene i live. Etterspørselen etter kjøtt er i dag et globalt problem, da etterspørselen etter kjøtt øker samtidig som landarealene tilgjengelig bare minker. Avtar ikke etterspørselen voldsomt i løpet av de neste årene, vil vi måtte spise klonede kjøttstykker i fremtiden, rett og slett fordi det ikke finnes nok landareal til å ale opp dyr i det tempoet etterspørselen krever.

"Du kan ikke sammenligne dyr med mennesker".
Fleip. De aller fleste av oss er oppvokst på speciesisme, eller artsdiskriminering, som det også kalles. Dette er ideologien om at vi mennesker er høyere hevet, og mye mer verdifulle, enn alle andre arter på jorden, og at det derfor er vår rett å bruke dem som vi lyster, enten det er til mat, slavearbeid eller underholdningsobjekter. Speciesisme er kategorisert som en religiøs tro, og har sitt opphav i troen på at Gud skapte mennesket i sitt bilde og ga oss dyrene som mat. Det finnes imidlertid ingen håndfaste beviser som bekrefter denne teorien. Vi mennesker utviklet oss fra apene og er, i likhet med de dyrene vi spiser, også et pattedyr per definisjon. Tidligere mente man at dyr var tanketomme individer som kun handlet på innstinkter, men jo mer man forsker på dette, jo mer lærer vi at dyrene er intelligente individer som både tenker, drømmer, føler og forstår. Forskning har blant annet avdekket at griser er smartere enn hunder, og forskning på kuer har avdekket at kuer har bestevenner. Flere dyr har egne kallenavn på hverandre, og språk de kommuniserer på, akkurat slik som vi mennesker. Forskning viser at ulver kommuniserer via ansiktsutrykk, akkurat som oss mennesker, at blekkspruter kan løse avanserte oppgaver og flere forskere mener at delfiner er mye mer emosjonelt utviklet enn oss mennesker. Jo mer vi lærer om forskjellige dyr og fisk, og jo mer vi forsker på dem, jo mer lærer vi at de er som oss. At de er intelligente individer med følelser, minner, tanker, frykter, gleder, språk og emosjonelle bånd. Så jo, man kan sammenligne dyr med mennesker.


Denne lille sjarmøren er smartere enn menneskets beste venn.

"I Norge blir dyrene avlivet humant"

Fleip. Det finnes ingen human måte å drepe noen som ikke ønsker å dø på. Dersom du tror noe er humant, kan du spørre deg selv om du ville være komfortabel med at noen du er glad i ble drept på samme måte. Nei? Tenkte meg det.

"Jakt er nødvendig"

Fleip. Planter og gress blir spist av planteeterne. Planteetere blir spist av rovdyr. Dette er det vi kaller økosystemet, eller den naturlige balansen. Vi mennesker jakter som regel på de store planteeterne, som elg, hjort og rådyr. Når vi begynner å ta av det som er rovdyrenes mat, blir det også mindre mat igjen til skogens rovdyr, hvilket resulterer i at blir gående sultne, noe som igjen fører til at de driver stadig lengre bort fra skogene og inn i byggefeltene våre for å finne mat i søppelkasser eller lette byttedyr, som for eksempel sau, høner, katter o.l. Hadde vi latt naturen ordne opp selv, ville det vært nok planteetere til å holde rovdyrene mette, og vi ville sluppet svære oppslag i mediene med ulver som har vært og spist sau eller katter som har blitt tatt av rev. Rovdyr skyr som regel mennesker, og det er dermed ikke naturlig for dem å komme så nære oss, men de blir tvunget, grunnet mangel på mat i skogen.

 


KILDER: delfiner kommuniserer via språk, delfiner gir seg selv (og andre) navnkuer har bestevenner, ulver kommuniserer via ansiktsutrykk, griser er smartere enn hunder og sjimpanser, Speciesisme har rot i Abrahamittisk religion (kristendom m.fl.), Av hensyn til innleggets lengde kommer jeg ikke til å liste opp alle. Spør i kommentarfeltet om det er noe spesifikt dere ønsker kilder på.


13 kommentarer


Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits