Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Betakaroten gir hjerneblødning og kreft!


Kategori: Jessica misliker // 12.06.2017 kl.15:40 // Én kommentar


Jeg savner den tiden da bloggere skrev produktanmeldelser fordi de hadde prøvd et produkt og likte det såpass godt at de ville fortelle andre om det. Den dag i dag skriver de aller fleste storbloggere en produktanmeldelse fordi de har fått et beløp tilsvarende en månedslønn for å gå god for produktet og booste salget. I beste fall er det snakk om litt overdreven skryting av noe som fungerer, men ikke på langt nær så bra som bloggeren hevder. I verste fall er det snakk om å lure leserne til å kaste penger i søpla og innta midler som kan gi dem livsvarige skader.


FOTO: facebooksiden til Good For Me AS.Et godt eksempel her er betakaroten. Hver år, så fort det går mot sommer, ser du Ida Wulff, Kristina Andersen, Andrea Badendyck, Sophie Elise, Therese Charlotte og flere andre bloggere stå med sine solbrune kropper og hvite glis, viftende med en boks betakaroten. Du leser hvordan de skryter produktet opp i skyene, gir det all heder og ære for den flotte brunfargen du ser på bildene. Attpåtil er de så greie at de gir deg rabatt på produktet ved å skrive inn navnet deres ved betaling.

Klart man blir fristet?

Spørsmålet er; fungerer det virkelig? Nei, mener hudlege Jon Langeland ved hudklinikken i Oslo. Han forteller at betakaroten ikke påvirker pigmentcellene i huden (pigmentcellene er det som gir deg brunfarge), men at du kan få en gulaktig farge i huden på grunn av overdosering. Dette skyldes at fargestoffet lagres i lever og fettvev, og at huden ikke bare blir gul utenpå, men også inni. Den farges rett og slett gul innenfra og ut.

Som om ikke dette er skremmende nok, mener dessuten Mayoklinikken at kosttilskudd tilsatt betakaroten øker faren for lungekreft, prostatakreft, hjerneblødning og hjerneskade hos røykere eller mennesker som har vært mye utsatt for asbest.

Man skal med andre ord være svært kritisk til produktene som anbefales blant de største og mest populære bloggerne, og tenke seg om både en og to ganger før man klikker på 'bestill'-knappen. Selv har jeg rett og slett sluttet å tro på produktanmeldelser fra de største bloggerne, nettopp fordi jeg har blitt skuffet flere ganger, av produkter som ikke lever opp til forventningene. Selv googler jeg som regel alle produkter før jeg tester dem, for å høre erfaringer fra mennesker som ikke er blitt betalt for å lovprise produktet.KILDE: her.


1 kommentar


13.06.2017 kl.00:05

Jeg gikk på betakaroten i ca 2-3 år for noen år siden. Da var jeg veeeldig opptatt av å bli brun, så jeg var nøye med å ta pillene hver dag. Jeg solte meg seriøst uten solkrem om sommeren, brukte kun sololje med faktor 6. Jeg ble aldri brent, og jeg fikk en dyp, fin farge. Etterhvert sluttet jeg å bry meg så mye om brunfarge da jeg ble eldre, og sluttet å kjøpe mer betakaroten. Nå blir jeg lettere brent, og jeg MÅ bruke solfaktor 15, minst. Helst 20. Det tar utrolig lang tid før jeg blir ordentlig brun. Sist sommer solte jeg meg ca hele sommeren når sola var fremme, men jeg ble allikevel ikke særlig brun. Så betakaroten funket faktisk for meg. Derfor har jeg akkurat kjøpt meg en ny pakke igjen. Gledes til å bli brun :-D

Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits