Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Tanker om piller


Kategori: Dagens tanke // 09.06.2017 kl.19:37 // 2 kommentarer


Åttende juni. Klokken er litt over to. Jeg sitter og prater med Therese om dette med å overtenke ting. Forteller at jeg alltid har opptil flere tanker spinnende rundt i hodet. Hun lurer på om jeg stresser. Jeg svarer ja. "Akkurat nå", sier jeg, "stresser jeg litt med at mensen ikke kommer". Hun vil vite når jeg skulle ha hatt den. Jeg tenker etter. Prøver å komme på når jeg hadde den i April. I mai måned kom den nemlig ikke.


ILLUSTRASJONSFOTO: STATIC5.DEPOSITPHOTOS.COM | SEEE, SÅ FINE, ROSA! ♥

Hun spør om jeg går på noe form for piller. P-piller, minipiller.. Jeg svarer nei. Forteller at jeg ikke har særlig stor tiltro til de greiene der. Alle på 'unge mødre' har jo blitt gravid på p-pillen, så særlig trygg kan den umulig være. Dessuten, legger jeg til, har jeg hørt at p-piller tukler med humøret og gjør at man går lettere opp i vekt. Jeg kyper meg selv på magen, "og det er vel ikke akkurat sånn at jeg trenger å legge på meg".

"Prøver dere å bli gravide?", spør hun. "Nei", svarer jeg. "Hvis du ikke går på noe form for prevansjon, vil jeg nå si dere prøver", sier hun. Dèt får meg til å tenke. Kanskje dette med piller er verd et forsøk likevel, selv om jeg helt ærlig ikke kan se det for meg. Meg, avhengig av å ta en pille hver eneste dag? Meg, med en alarm på mobilen som minner meg på at det er på tide å svelge enda en liten hormonbombe? Hmm. Meg, med en ekstra utgift i måneden, som potensielt kan gi meg en falsk trygghet? Skeeptisk. Jeg vil ikke bli neste sesongs 'unge mødre'-deltager, hun som trodde alt var ok frem til halve svangerskapet var gått, fordi hun hadde full tiltro til pillen. Hun som plutselig sitter der med en unge hun ikke har hatt tilstrekkelig med tid til å forberede seg på.

Jeg er snart tjuesyv år, så egentlig er jeg vel for gammel til å bli deltager i 'unge mødre' uansett. Tjuesyv er ingen ung alder å få barn i, om man sammenligner med jentene på fjorten, femten, seksten og sytten år. Faktisk er vel tjue det ideelle tidspunktet å få barn, har jeg lest et sted. Tretti år når kidden er ti. Førti når han er tjue. Ung og sprek nok til å finne på ting med ungen, gammel nok til å være ferdig med obligatorisk skolegang. Gammel nok til å ha "blitt tørr bak øra", som de sier. Ferdig med fest og fyll, dramatakter og tredje verdenskrig over bittesmå bagateller. Ung nok til å henge med i tiden. Ung nok til å fremdeles 'ha et liv å leve' når ungen flytter hjemmefra. Skrekken er jo å bli stuet inn på gamlehjemmet bare to-tre-fire-fem år etter at ungen har flyttet hjemmefra. POFF, der var livet borte, nå venter en hverdag med rullator-kappløp i sykehjemskorridoren og middager man ikke får velge selv, kombinert med den yngre garde som vasker deg i anus, og familie som kun besøker deg fordi det er forventet. Som sitter der og forsøker å føre slik "small talk" om fint vær og andre ting man helt sikkert gir en god faen i akkurat da, og som tror du skal stryke med så fort du får en liten forkjølelse. Dèt er en skremmende tanke, det!

Samtidig er jeg garantert ikke klar for fødsel, bæsjebleier, skrikekonserter, amming, kaptein sabeltann-sanger på repeat for hundreogniende gang og andre ting en slik mammarolle bringer med seg. Ikke ennå.

Så kanskje bør jeg ta en prat med legen om p-piller likevel...?


2 kommentarer


Gunn

09.06.2017 kl.20:06

Er man nøye med å huske å ta pillen hver dag, det avhenger egentlig av merket om man må ta den på eksakt samme tidspunkt hver dag, så er det null stress med p piller. Jeg og har hørt om flere som har blitt gravid til tross for, men de har i tilegg glemt en pille i ny og ne, og da er det brått ikke bare prevensjonsmiddelet sin feil. Jeg har gått på Loette pillene i snart 8 år nå (!!). Aldri blitt gravid eller hatt noen ulemper. Jeg vet ikke om at det at jeg la på meg litt i begynnelsen var på grunn av pubertet eller pillene, men var ikke mange kiloene ekstra som kom. 4 kg på 8 år ække så gæli. Jeg har flere gangen vært redd for å ha vært gravid og har hatt x antall samtaler med helsesøstre opp gjennom. Loette pillene har 21 rosa piller og 7 "mensenpiller", som jeg kaller dem. Med andre ord, du kan velge selv om du skal ha mensen eller ikke. Jeg hørte masse rykter om at å hoppe over mensen var farlig, men ifølge helsesøstre er dette IKKE farlig - noe som er ganske kjekt. Loette pillene må virke én uke før de har full virkning. Skulle man glemme en pille mellom to uker, er det ingen fare. Neste pille burde bli tatt innen 36 timer, risikoen øker mest etter 72 timer faktisk (!!). Så disse anbefaler jeg altså! Blir en vane i hverdagen og på dette brettet kan man krysse av bak på, på hvilken dag man startet og da er det lettere å holde oversikten 🙌 Bare ta kontakt om du lurer på mer :) Blitt rene helsesøstra på disse pillene jeg 😅😅

Ellis

10.06.2017 kl.08:59

Jeg tåler ikke hormonprevansjon selv, har prøvd absolutt alt av piller og ringer og plaster og what not, men kroppen min tåler det ikke og jeg blir skikkelig syk. Redningen for meg har blitt kobberspiral! :-) helt uten hormoner, billig (koster bare rundt 500 spenn) og utrolig holdbar, jeg satt min inn i 2012 og den har holdbarhet på 6 år. Anbefales :-) har hørt at man kan få litt mer smerter og blødninger, men i mitt tilfelle hadde jeg så vondt ogsånn fra før så merket ingen forskjell! Uansett digg å slippe å proppe kroppen full av hormoner og dritt, og ha en naturlig syklus samtidig som man er beskytta :-)

Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits