Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


En verden uten ham og henne


Kategori: Jessica misliker // 08.06.2017 kl.01:55 // Ingen kommentarer


Mitt navn er Jessica. Jeg er ei jente på tjueseks, snart tjuesyv år.

Det dere leser ovenfor er en veldig enkel og kort beskrivelse av personen som eier bloggen du nå leser. Ting som navn, kjønn og alder, såkalt basisinformasjon, er gjerne det første vi skriver når vi skal introdusere oss selv skriftlig. Deretter følger ting som sivilstatus, arbeid / skole og eventuelt antall barn vi har. Gjerne sier vi ting som "jeg har en datter på to år", eller "jeg har to gutter på ti og tolv". Om bare noen få år frem i tid kan slike setninger være nok til at man blir kritisert og sett ned på.


RUBY ROSE er kanskje verdens mest kjente genderfluid.


Verden er konstant i endring, og kjønnsforskjeller hviskes stadig mer ut. Sakte men sikkert beveger vi oss i en retning hvor alt skal være kjønnsnøytralt. Jeg var selv et av de barna som aldri hadde noen interesse for å leke med dukker eller andre typiske 'jenteting', og som da gjerne ble sett litt rart på og referert til som ei "guttejente". De siste årene har det blitt stadig mer akseptert for jenter å leke med biler og dinosaurer, ha kort hår og gå kledd i formløse klær. Samtidig har det også blit mer akseptert for gutter å leke med dukker, ha langt hår og kle seg i rosa. Ord som "guttejente", samt skjellsord som "femi" og "homo" er på vei ut, og det er jeg selvfølgelig glad for.

Transseksuelle, homofile, lesbiske, bifile og såkalt 'genderfluids' (mennesker som føler seg maskuline den ene dagen og feminine den neste) blir stadig mer sosialt aksepterte og møter nå færre fordommer enn de gjorde for bare noen år tilbake, noe jeg synes er et viktig steg i riktig retning.

Jeg kan ikke få sagt med ord hvor glad jeg er for at vi lever i et samfunn hvor det ikke lenger finnes ting som "gutteleker" og "jenteleker", eller "gutteinteresser" og "jenteinteresser". Kvinner kan bli mekanikere, og menn kan bli frisører.

Samtidig føler jeg at det hele har gått litt over styr. I denne sammeheng er det nemlig stor forskjell mellom det å normalisere noe og det å nøytralisere noe. Normalisere, i denne sammenheng, er å gjøre det normalt for både menn og kvinner å ha de samme interessene, rettighetene og yrkene. Normalisere er å la menn få være frisører, og jenter få være mekanikere, uten at noen synes det er rart eller stiller spørsmål ved vedkommendes seksuelle legning. Nøytralisering i denne sammenheng, derimot, er å late som om det ikke finnes forskjell på kjønnene i det hele tatt. At det ikke finnes noe slikt som "menn" eller "kvinner".

Det er sistnevnte retning vi har beveget oss i de siste årene. Vi har nådd et punkt hvor kjønn nå anses for å være noe man identifiserer seg som, ikke noe man er født med. Tidligere var det slik at dersom man hadde vagina var man ei jente, og hadde man penis var man gutt. Nå har det derimot blitt slik at føler man seg som ei jente, er man jente - uansett hva man har i buksene. Og vice versa: man er like mye mann selv om man har pupper og vagina. Dermed har også det kjønnsnøytrale ordet "hen" (på engelsk: ze) blitt inført. Man skal altså ikke lenger omtale andre, eller seg selv, som "han / ham" eller "hun / henne". Man skal omtale seg selv, og andre, som "hen".

 


FOTO: digsdigs

I Amerika har det blitt stadig mer populært med kjønnsnøytrale babyshowers. De typiske blå eller rosa fargene erstattes med grønn, gult eller lilla. Kjønnsnøytrale farger. Man har ikke lenger ballonger eller lapper som sier "it's a boy" eller "it's a girl". Isteden har man "it's a baby" eller "it's whatever they identify as!". Flere har også nådd det punktet hvor de blir provosert når noen spør om det er en liten gutt eller ei lita jente de har / venter.

Nylig leste jeg at stadig flere svenske foreldre velger kjønnsnøytrale navn på barna sine. Navn som Charlie, Alex og Kim. Samme artikkel fortalte også at vi i nær fremtid får såkalt amerikanske tilstander, hvor alle navn er kjønnsnøytrale. Eksemplene artikkelen brukte var at man i fremtiden kan oppleve jenter som heter Christian og gutter som heter Anne.

Jeg kjenner jeg blir helt matt av alt sammen. Nå har det gått hakket for langt. Å hviske ut kjønn, er også, i mine øyne, å hviske ut en del av en persons identitet. For all del, dersom du som enkeltperson ønsker å bli omtalt som 'hen', har jeg ingen problemer med å akseptere dèt. Ei heller om du har mannlig kjønnsorgan og ønsker å omtales som "henne", eller omvendt. Alle mennesker bør omtales som det de selv føler seg komfortable med, men vi er nødt til å slutte å tvinge dette på folk. Vi MÅ kutte ut denne visjonen om at hele verden og alle menneskene i den må være kjønnsnøytrale. HAN og HENNE eksisterer, og noen av oss - meg selv inkludert - er ikke komfortabel med å omtales som "hen". Jeg er en henNE. Jeg er ikke en mann, eller et intetkjønn, men en kvinne. Den dagen jeg får barn fødes barna mine som "han" eller "henne", ikke "det" eller "hen". Om barna ønsker å endre dette senere i livet, helt ok, men jeg kommer ikke til å narre dem til å tro at de er født som intetkjønn.


0 kommentarer


Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits