Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Aldri hadde jeg trodd jeg skulle savne det...


Kategori: Dagens tanke // 17.05.2017 kl.01:52 // Ingen kommentarer


Jeg husker syttende mai da jeg var yngre. År etter år staset jeg meg opp i mitt fineste antrekk. Mamma tok bilder, så var det inn i bilen og ned til byen. Gassballonger på hvert et hjørne. Boder med spennende godteri som man bare fikk tak i på syttende mai. Vannpistoler. Glade, lykkelige mennesker som veivet med flagg. Korpset som spilte. Lukten av sjø og saltvann blandet med sofits og varme vafler. Det var magisk.

Hvert år samlet vi oss ved brygga. Jeg og resten av klassen min. Der ventet vi på læreren. Fant vår plass i toget og gikk avsted. Veivet flagget høyt i vinden, og sang. Rettere sagt; de andre sang. Jeg mimet.


FOTO: DBSTATIC.NO

Aldri hadde jeg trodd jeg skulle savne det. Disse dagene hvor vi ble tvunget til å gå i toget. Til å veive med flagg og synge de samme, gamle sangene. Aldri hadde jeg trodd jeg skulle se tilbake på dette med en følelse av nostalgi og tenke: "dette var syttende mai". "Dette var tider".

Jeg husker hvordan vi samlet oss borte på ungdomsskolen etterpå. Hvor spennende det var å utforske korridorene og rommene. Jeg husker aktivietene som ble holdt. Skyte på bokser, og delta i rebusløp. Spise kake og is, og varme vafler.

Så ble jeg eldre. Oppmøte i barnetoget var ikke lengre obligatorisk, så de fleste skippet. Mamma, pappa og resten av familien sluttet å dra til byen; det var ikke vits, for jeg skulle ikke gå i toget lenger. Skulle jeg ned, måtte jeg dra dit alene. Jeg måtte komme meg dit selv.

Det var nok da jeg merket det. Magien som ikke lenger var der.


Jeg begynte på ungdomsskolen, og det var ikke lengre spennende å utforske korridorer og rom på syttende mai. Jeg gikk på denne skolen selv nå, og kjente allerede alle gangene, alle rommene, alle korridorene, ut og inn.

Etterhver sluttet familien min å dra dit, også. Vi var vel for voksne for det nå.

Hvert år når den syttende dagen i den femte måneden nærmer seg, håper jeg å få kjenne litt på den magien som en gang var der. Iveren. Gleden. Fascinasjonen. Lykken.

Hvert år må jeg innse at den er borte.

Syttende mai er koselig. Det er fint.

Men ikke magisk.

Det er ikke 'barnas syttende mai' lengre. Det er bare syttende mai.


0 kommentarer


Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits