Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Sinte stemmer og mennesker med kniv


Kategori: Personlig // 09.05.2017 kl.22:29 // 2 kommentarer


Det er et tema jeg lenge har hatt lyst til å ta opp. Det temaet er mobbing. Ikke det faktum at mobbing er et reelt samfunnsproblem, for det vet vi allerede. Ikke det faktum at mobbere også sliter, for det tror jeg er kjent for de fleste. Heller ikke det faktum at mobbing kan føre til nedsatt selvtillit, manglende tro på seg selv, depresjoner, angst og / eller selvmordstanker, for også dèt har mediene informert oss om.

Det jeg vil ta opp med dere i dag, er noe jeg lenge har savnet å høre om i mediene. Noe jeg aldri har sett eller lest andre fokusere på tidligere. Kanskje er det fordi akkurat denne delen av mobbing er vanskelig å sette ord på. Vanskelig å forklare på en måte som gjør at utenforstående som ikke selv har opplevd det likevel kan forstå.

Jeg har bestemt meg for å gjøre et forsøk. Det er på tide vi bringer dette temaet opp og frem i lyset.FOTO: SELFIE. | FUCK MOBBING! |


For eventuelle nye lesere kan jeg starte med å fortelle litt om min egen bakgrunn: Jeg er vokst opp som et mobbeoffer. I flere år besto hverdagen min av slag og spark. Av trusler om drap og voldtekt. Av ensomme kvelder hjemme på soverommet, mens alle andre var ute og hadde det gøy. Av å bli valgt sist i lagsport i gymmen, og ingen å jobbe i gruppearbeid med. Av hånlige ord ropt etter meg i skolekorridoren, eller skrevet på tekstmelding eller chat. Av telefoneterror. Av manipulerte bilder av meg selv på internett. Av mennesker som stirret litt ekstra på meg i byen, fniste bak ryggen på meg og tok bilder. Av rykter. Av fremmede mennesker som kom bort til meg og spurte "er det sant at..?", eller gikk rett bort og fiket til meg fordi de trodde jeg hadde gjort et eller annet med typen deres. Det er artig hvordan man som jomfru og ukysset (som jeg var den gang) kan ha rykte på seg for å ha pult alle guttene i hele byen. Hvordan man kan bli stemplet som hore når det mest slutty man har gjort er å bleke håret pornostjerneblondt.

"Du ville vært så fin med mørkere hår", har jeg flere ganger fått høre som voksen. Helt ærlig tror jeg kanskje de har rett. Likevel kommer jeg aldri til å ta tilbake min opprinnelige hårfarge.

Når jeg ser meg i speilet vet jeg at jeg ikke er stygg. Når andre mennesker forteller meg at jeg er pen - eller til og med vakker - tror jeg på dem. Likevel har jeg dager hvor jeg bare har lyst til å smadre ansiktet på meg selv. Dager hvor jeg har lyst til å legge meg under kniven og operere meg til det ugjenkjennelige.

Spørsmålet man bør stille her, er "hvorfor?". Hvorfor er jeg så imot å farge håret mørkt enda jeg tror det ville se bra ut? Hvorfor har jeg innimellom lyst til å totalforandre utseendet mitt enda jeg ikke anser meg selv for å se stygg ut?


Svaret er så enkelt som det er vanskelig. Svaret er fortiden min. De aller fleste mennesker som har opplevd noe vondt i fortiden, har forskjellige triggere som utløser vonde minner. Det kan være et navn. Det kan være et sted. En lukt. Kanskje et ord eller en setning.

For mange mobbeofre er den triggeren en selv. Ens eget utseende eller stemme. Klær man har gått i, hårfarger man har hatt.Hvorfor det er slik kan man undre seg over. Skal jeg komme med en teori vil jeg si det bunner i at mobbing ofte går på en person utseende. Når man gang på gang får høre at det ansiktet man ser i speilet, eller den stemmen man snakker med, ikke er bra nok, lærer man kanskje å forbinde akkurat disse delene av seg selv med noe negativt. Med vonde opplevelser forårsaket av nettopp det at man ikke var "bra nok".

For meg er mine triggere å se meg selv med mørkere hud og hår. Det er smilet mitt, stemmen min og det å la andre ta bilde av meg. Det er lår som klistrer seg sammen på en varm sommerdag. Det er enkelte setninger og ord. Meg selv i bikini. Sinte stemmer, og mennesker som står med kniv.


2 kommentarer


Guro

09.05.2017 kl.22:50

Kjenner så igjen dette med triggere.. Mobbing setter varige spor! Fin blogg og sterkt skrevet :)

Martemeomamma

10.05.2017 kl.06:44

Kjempe fint innlegg, tøft gjort av deg og dele dette <3 Jeg synes du er vakker og god <3

Dyretesting


Fra og med 11.mars 2013 er det i Norge og EU forbudt å selge eller markedsføre kosmetikk hvor ingredienser, råmateriale eller ferdig produkt har vært testet på dyr, uavhengig av hvor i verden testingen er utført.

KILDE: lovdata.no

Translate

Annonser

kommer

Bloggdesign av

hits